ליצירת קשר השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

    חלוקת רכוש בגירושין עם ילדים

    חלוקת רכוש בגירושין הוא תהליך מורכב וטעון רגשית בעל השלכות כלכליות משמעותיות הן עבור בני הזוג והן עבור ילדיהם, הליך הדורש הבנה מעמיקה של החוק, תוך התחשבות בנסיבות האישיות וברצונותיהם של בני הזוג. בישראל, קיימת מסגרת משפטית מקיפה המתווה את אופן חלוקת הרכוש בעת גירושין, תוך התחשבות בגורמים מגוונים. הכלל הבסיסי בחלוקת רכוש בגירושין קובע איזון משאבים, ברירת המחדל בחלוקת רכוש בגירושין היא איזון משאבים, כלומר חלוקה שוויונית של הרכוש המשותף שנצבר במהלך חיי הנישואין. רכוש משותף, כולל דירת מגורים, מטלטלין, רכבים, חסכונות, נכסי קריירה, זכויות סוציאליות ועוד. כמובן שחובות נלקחים בחשבון במסגרת חלוקת הרכוש.

    חריגים לכלל: נכסים פרטיים, נכסים שהובאו לנישואין, נכסים שהתקבלו בירושה או במתנה, ונכסים שהוחרגו בהסכם ממון, עשויים להישאר בבעלות בן הזוג המקורי. או במקרה של הסכמות מיוחדות, ניתן לערוך הסכם גירושין או הסכם ממון הקובעים חלוקת רכוש שונה מהכלל.במקרה של אי הסכמה ניתן לפנות לבית המשפט לענייני משפחה או לבית הדין הרבני (בהתאם לסמכות) לצורך הכרעה בנוגע לחלוקת הרכוש. בית המשפט/בית הדין יבחן את נסיבות המקרה ויקבע חלוקת רכוש הוגנת תוך התחשבות בעקרונות משפטיים מקובלים.מומלץ להיוועץ בטוען רבני לקבלת ייעוץ ספציפי וליווי מקצועי לאורך התהליך.

    ליצירת קשר

    השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם




      מידע נוסף בנושא

      חלוקת רכוש בגירושין עם ילדים היא נושא סבוך מאוד. כשההליך מתנהל מול בית דין רבני חשוב למצוא טוען רבני מיומן ובקיא. עזרא לוי צבר ניסיון רחב היקף בייצוג בהליכי גירושין, לרבות בנושא הספציפי של חלוקת הרכוש.

      איך מתבצעת חלוקת רכוש בגירושין עם ילדים?

      * הלכת השיתוף – הבסיס לחלוקת הרכוש בגירושין, גם כשיש ילדים בתמונה, הוא חזקת השיתוף. על-פי כלל מחייב זה, שמעוגן בחוק יחסי ממון בין בני זוג, כל הנכסים שצברו בני זוג לאורך החיים המשותפים שייכים לשניהם ויחולקו באופן שוויוני ביניהם.

      * איזון משאבים – נכסים שהיו בבעלות בני הזוג לפני שנישאו, ובחלק מהמקרים גם ירושות ומתנות, לא נכללים בהלכת השיתוף. כשיש פער בין בני הזוג, ואחד מהם מגדל את הילדים כמשמורן ראשי, עשויה להתבצע פעולה שנקראת "איזון משאבים". תכלית פעולה זו היא להבטיח תנאי גידול נאותים לילדים, בהתאם להיקף הנכסים של כל הורה ולחלוקת זמני השהות בין האב לאם.

      * פירוק שיתוף במקרקעין – כשיש דירת מגורים בבעלות משותפת, נוצרת סוגיה רגישה במיוחד: על-פי הלכת השיתוף, יש לחלק את הדירה שווה בשווה. מאחר שלאחר הגירושין בני הזוג מן הסתם כבר לא יגורו בה ביחד, האפשרויות הן רכישה של הנכס ע"י אחד הצדדים תמורת תשלום חצי מהשווי שלה, או מכירה לצד ג' וחלוקת התמורה שווה בשווה. יחד עם זאת יש להתחשב גם בצורך של הילדים ביציבות, ולכן ייתכן עיכוב במכירת הדירה לצד ג'.

      * הסדר בין ההורים – בכל מקרה ההורים רשאים להגיע ביניהם להסדר אחר ביחס לחלוקת הרכוש בגירושין. בית הדין הרבני יבחן את ההסדר, גם כדי לבדוק אם הוא באמת על שני הצדדים ובעיקר על-מנת לוודא שהוא לא פוגע בילדים.

      איזון מדויק בין צרכי ההורים וטובת הילדים

      חלוקת רכוש בגירושין עם ילדים מתבצעת תוך הקפדה על איזון נכון בין הצרכים של כל אחד מההורים לבין טובת הילדים, שגם כך משלמים מחיר יקר על סיום הנישואין. זהו גם הקו שמנחה את עזרא לוי, טוען רבני ותיק שמקפיד על התעמקות בכל מקרה שבו הוא מטפל, תשומת לב מלאה לכל פרט ופרט ומציאת פתרונות נכונים גם למצבים מורכבים במיוחד.

      קידום עורכי דין קידום עורכי דין
      053-5207229 WhatsApp