ליצירת קשר השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

    תביעת כתובה

    כתובה היא מסמך חשוב שמבטיח את זכויות האישה במקרה של גירושין או מות הבעל. הכתובה נחתמת על ידי הבעל בשעת הנישואין, ובה מצויינים החובות של הבעל כלפי אשתו, בעיקר בנוגע לסכום הכסף שהוא חייב לשלם לה במצבים אלה. הכתובה מורכבת משני חלקים: 1. עיקר כתובה – זהו סכום מינימלי שנקבע על פי ההלכה, שהבעל חייב לשלם לאשה במקרה של גירושין או מות הבעל. 2. תוספת כתובה – זהו סכום נוסף שהבעל יכול להוסיף לעיקר הכתובה. הסכום נקבע לפי ההסכמה בין הצדדים, והוא יכול להיות גבוה או נמוך יותר מעיקר הכתובה.

    מתי משלמים כתובה? הכתובה היא התחייבות של הבעל שנועדה להבטיח את קיומה של האישה במקרה של גירושין או מות הבעל. לכן, הבעל חייב לשלם את הכתובה רק במקרה שהוא מגרש את אשתו או שהוא מת.

    במידה והאישה היא זו שמבקשת את הגירושין, היא עלולה לאבד את זכותה לכתובה, אלא אם יש לה סיבה חוקית לגירושין. בפועל, ברוב המקרים בתי הדין הרבניים אינם מחייבים את הבעל לשלם את הכתובה, אם האישה מקבלת חלק מהרכוש המשותף ששווה או גבוה יותר מסכום הכתובה.

    תביעת כתובה היא חלק מתהליך הגירושין, והיא נתונה לשיפוט בית הדין הרבני. את התביעה לכתובה יש להגיש במקביל לתביעה לגט, או לאחר מכן, אבל לא לפני.

    ליצירת קשר

    השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם




      מידע נוסף בנושא

      כתובה היא מסמך מחייב, הן מבחינת ההלכה והן מבחינת החוק. המהות של הכתובה היא התחייבות של גבר לפצות את רעייתו בסכום כסף מסוים אם לא יחיו יחד כל עוד שניהם חיים. זהו חוזה לכל דבר, ולכן במקרה של גירושין ניתן להגיש תביעת כתובה. ליתר דיוק יש מצבים שבהם ניתן לתבוע את מימוש ההתחייבות שניתנה במועד החתונה ויש מקרים שבהם אין בסיס לתביעה כזו. עזרא לוי הוא טוען רבני שכבר טיפל בהצלחה בהגשת תביעות מסוג זה כמו גם בהתגוננות מפניהן. חשוב להדגיש כי תביעות כתובה מוגשות רק בבית דין רבני.

      מתי אפשר להגיש תביעת כתובה?

      * הגבר הוא זה שיוזם את סיום הנישואין – במקרה כזה האישה רשאית לתבוע את הכתובה, ואם הגבר רוצה להימנע מתשלום הסכום עליו התחייב במועד החתונה עליו להוכיח כי הוא מבקש לפרק את התא המשפחתי עקב מעשי האישה.

      * האישה היא זו שפותחת את תיק הגירושין – כשהיוזמה היא של האישה, קשה יותר לתבוע כתובה. הסיבה לכך היא שנטל ההוכחה עובר אל האישה. רק אם היא משכנעת את בית הדין הרבני כי לא הייתה לה שום ברירה אחרת אלא לסיים את הנישואין, היא תקבל את הכתובה.

      * גירושין בהסכמה – ההגדרה של מצב כזה היא ששני בני הזוג "מורדים זה על זה". במקרים אלה ישנה זכאות לעיקר הכתובה אבל לא לתוספת.

      המקרים שבהם אין זכאות לכתובה

      הדין העברי מפרט גם התנהגויות פסולות שמבטלות את הזכאות לכתובה. ביניהן: בגידה (כולל לאחר הפרידה אם טרם ניתן גט), אלימות (לרבות אלימות מילולית) ו"מרד" (אישה מורדת היא אישה שנמנעת מחיי אישות ללא סיבה מוצדקת מבחינה הלכתית). במקרים אלה מומלץ להתייעץ עם טוען רבני מנוסה מאוד כדי שיבחן את ההיתכנות של הגשת תביעת כתובה למרות הנסיבות, כמובן בדרך כזו שעשויה להוביל להצלחה. עוד כדאי לדעת שאופן חלוקת הרכוש לטובת איזון משאבים עשוי להשפיע גם הוא על האפשרות לממש את הכתובה, במלואה או בחלקה. עזרא לוי הוא טוען רבני עתיר ניסיון אשר פועל מתוך מחויבות מלאה לכל מי שפונה אליו. כמו כן מתאפיין השירות ביושרה מלאה ובמענה סבלני לכל שאלה.

      תביעת כתובה לאחר גירושין

      מבחינה הלכתית, וגם מבחינה משפטית, כתובה היא חוזה מחייב לכל דבר. זהו הסכם שבו מתחייב גבר כלפי אישה כי יפרנס אותה בכבוד לאורך כל המשך חייה. בהתאם אחד הסעיפים בחוזה זה הוא סכום כסף שאותו הבעל מתחייב לתת לאישה אם יבחר לגרש אותה. בהתאם מומלץ להתייחס ברצינות לכתובה, ובפרט לסכום שיופיע בה. יש מקרים שבהם תוגש תביעת כתובה לאחר גירושין, וחשוב לעשות זאת בעזרת טוען רבני מנוסה כמו עזרא לוי.

      מה חשוב לדעת על תביעת כתובה לאחר גירושין?

      * תזמון – באופן עקרוני אפשר לתבוע את הכתובה גם אחרי השלמת הגירושין.

      * כדאיות – יש מקרים שבהם האינטרס של האישה הוא להמתין עם תביעת הכתובה ולדרוש אותה רק כשכבר ניתן הגט והנישואין הסתיימו באופן רשמי. לכן חשוב להתייעץ עם טוען רבני מנוסה לפני כל צעד.

      * זהירות – במקרים שבהם הכתובה נתבעת רק בסיום הליך הגירושין חובה להתנהל בזהירות מרבית, כדי שהסדר הגירושין לא יתפרש כאילו הוא כולל ויתור על הכתובה.

      * הלכה – על-פי ההלכה, ישנם מצבים שבהם הבעל פטור מחובת תשלום הכתובה. עילה אחת היא מניעת חיי אישות (מצב שמוגדר כ"אישה מורדת"), עוד עילה היא בגידה וגם הפרת הסכם כתוב מלפני הנישואין (למשל לגבי אורח החיים) עשוי להוביל לביטול הזכאות לכתובה.

      * סכום – במקרים שבהם הסכום שמופיע בכתובה לא ריאלי, בית הדין הרבני יקבע בעצמו כמה כסף הבעל צריך לשלם לאישה בשל התרת קשר הנישואין.

      התנהלות נכונה כדי למקסם את הסיכוי לקבלת הכתובה

      תביעת כתובה לאחר גירושין חייבת להיכתב בחוכמה כדי שהטיעונים יובילו לתוצאה הרצויה. עוד קודם לכן מומלץ לנשים שמבקשות לקבל את הכתובה להתנהל באופן מושכל. למשל, לא לעזוב את הבית (אלא אם כן יש סיבה מוצדקת) וכן להביע נכונות אמיתית לשלום בית. במקרה של התנהלות פסולה של הבעל כדאי לתעד אותה. הטוען הרבני עזרא לוי סייע לנשים רבות לקבל את הכתובה. השירות שהוא מעניק מתאפיין בשקיפות מלאה, בהסברים סבלניים ומפורטים כדי שכל אדם יבין בדיוק מהן האפשרויות שניצבות בפניו, ויותר מהכל בתחושת שליחות שהכרחית כדי לספק תועלת אמיתית.

      קידום עורכי דין קידום עורכי דין
      053-5207229 WhatsApp